Gegevens miljoenen Facebookers verspreid door bugFacebook account detailes leaked

Gegevens miljoenen Facebookers verspreid door bug
Door een bug op Facebook zijn contactgegevens van ongeveer 6 miljoen gebruikers per ongeluk met anderen gedeeld.

Dat meldde Facebook vrijdagavond in een blogbericht.
“Als mensen hun contactlijsten of adresboeken uploaden naar Facebook, proberen we die gegevens te combineren met de contactinformatie van andere mensen op Facebook om nieuwe vrienden aan te bevelen”, aldus het sociale netwerk op zijn blog.
Door een bug is een deel van de informatie die gebruikt wordt om aanbevelingen voor nieuwe vrienden te doen, aan de accounts van andere mensen gekoppeld. Toen gebruikers een archief van hun gegevens downloadden via de Facebook-functie ‘Je gegevens downloaden’, ontvingen ze telefoonnummers en e-mailadressen van mensen met wie ze op een of andere manier verbonden zijn.

Niet misbruikt
Volgens Facebook werden de meeste e-mailadressen en telefoonnummers die op deze manier uitlekten niet meer dan één of twee keer door een ander gedownload. Het sociale netwerk schrijft in zijn blogbericht dat er geen andere persoonlijke of financiële informatie werd gelekt. Ook zou de bug niet misbruikt zijn door kwaadwillenden.
TechCrunch meldt dat de bug sinds afgelopen jaar bestond, maar dat Facebook de fout pas vorige week ontdekte. Volgens Facebook is de bug binnen een dag na ontdekking verholpen.

Bron: NU.nl/Jeffrey Weller

Gegevens miljoenen Facebookers verspreid door bug | nu.nl/tech | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl.