Samsung belooft wachtwoordlek ‘zo spoedig mogelijk’ op te lossen

Samsung belooft ‘zo spoedig mogelijk’ met een oplossing te komen voor het omzeilen van wachtwoorden op Galaxytoestellen.
Dat laat de Zuid-Koreaanse fabrikant vrijdag in een verklaring weten.Woensdag werd bekend dat op in ieder geval de Galaxy S III het vrij eenvoudig was om het wachtwoord te omzeilen. Een vergrendeld toestel kan zonder code ontgrendeld worden door een combinatie van handelingen.
De problemen zouden zich ook bij de Galaxy Note II voordoen en zitten in de software van Samsung. Of er nog meer toestellen kwetsbaar zijn, is niet bekend. NU.nl heeft Samsung om meer informatie gevraagd.

“Voor Samsung is de privacy en de beveiliging van data van gebruikers topprioriteit”, zo stelt het bedrijf vrijdag in een reactie. “We zijn op de hoogte van dit issue en geven zo spoedig mogelijk een softwareupdate vrij om het issue te verhelpen.”
Wanneer de oplossing wordt uitgerold is dus niet bekend. Apple werkt tegelijkertijd ook aan een update van besturingssysteem iOS waarin het tevens mogelijk bleek het wachtwoord te omzeilen. In het geval van de iPhone kunnen kwaadwillenden echter slechts een deel van de telefoon benaderen.

Bron: NU.nl/Colin van Hoek